31 Ocak 2012 Salı

Blogcu'yu protesto ediyoruz

15.07.2012  - Güncelleme:

 

Blogcu Eskisine Benzer Tarzda Yenileniyor






Blogcu'ya destek formundan atılan son mesajlara en sonunda güzel cevaplar gelmeye başladı. Bizim de ilk olarak Blogcu Şablonları sitesinden öğrendiğimiz bilgilere göre müjde niteliğindeki o cevap şu şekilde:





Merhabalar,
Bizimle iletişime geçen diğer kullanıcılara da belirttiğimiz gibi, siz kullanıcılarımızın görüşleri bizim için çok değerli. Her ne kadar ekibimiz ile ve uzman insanlarla sitemizi yürütüyor olsak da, sizlerden gelen geri bildirimleri çok dikkate alıyoruz. Dolayısıyla her konuda görüş ve önerilerinizi, dileklerinizi, değişmesini umduğunuz şeyleri ayrıntılı yazdığınız zaman bunları değerlendirmeye alacağımızdan emin olabilirsiniz. Yeniden şablon tasarımına dönmek için ciddi bir çalışma içerisindeyiz ve bunun eskisinden daha sağlıklı ve güzel işleyebilmesi için çalışıyoruz. Bu ay içinde şablon sistemine tekrar geçiş yapacağız. Bizler blog mantığını daha çok güzelleştirmek için çalışıyoruz. Aslında itiraz etmiş olduğunuz bu yeni sistem çalışmalarımızın sadece bir parçasıydı bitmiş hali değildi ama malesef bunu bir çok kullanıcımız sadık blogcuların önünün kesilmesi olarak gördü. Bizler sizin için çalışıyor ve Blogcu’ yu güzelleştiriyor olacağız. İletişim için her zaman bizlere e-posta yollayabilirsiniz. Bilgilerinize.

Blogcu Yönetimi






Güncelleme: Son gelen bilgilere göre tamamen eskiye dönüş olmayacak ancak eski düzenin kullanıldığı fakat ondan daha iyi olduğu iddia edilen yeni bir tarzda geliyor. Gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.


Destek: Sayfamızda yayınlanan önerilerle birlikte zenginleştirilen aşağıdaki yazıyı site olarak tam destekliyor, okuyucularımızdan da katkılarını bekliyoruz:

Yeni Düzenleme Öncesi Blogcu'ya Tavsiyeler






-------------------------------------------------------------------------







Eski olmasını umduğumuz site içeriğimiz:













Blogcu, kullanıcılarının tepkilerini önemsemeden tüm bloglarda yeni bir düzenlemeye gitmiştir. Yeni düzenleme otomatik olarak gerçekleşmiş olup mecburi tutulmuş, adeta bir dayatma olarak ortaya çıkmıştır. Bu sitede net olarak sorunu ortaya koyup blogcu yetkililerine sesimizi duyurmaya çalışacağız.








Site içeriğimiz:

1. Blogcu Ne Yapmaya Çalışıyor
2. Sorunlar
3. Çözüm Önerilerimiz
4. Sesimizi Blogcuya Duyuruyoruz
5. Harekete Destek Oluyoruz
6. Yorumlarınız
7. Güncellemeler








1. BLOGCU NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

Blogcu özünü bırakıp bambaşka bir servise dönüşmeye çalışıyor. Son adımları mikroblog-ortak ilgi alanı topluluğu olma yolunda ilerlemek istediğini gösteriyor. Somutlaştırırsak Türk kulanıcıları arasında pek de bilinmeyen http://pinterest.com adlı site şu an bu akımın öncülerinden ve siteye girdiğinizde pek çok şeyin oradan birebir alındığını göreceksiniz. Aslında pinterest çok başarılı bir model, her ay trafiğini ortalama %20 artırıyor. Blogcu yönetimi işte bu fırsatı gördü ve bu pastadan pay almak için harekete geçti. Ancak ne var ki bunu kendisini Türkiye'nin en çok ziyaret edilen 25. sitesi yapan tüm kullanıcılarını hayal kırıklığına uğratarak, onları önemsemeyerek, onların emeklerini hiçe sayarak, blog yazarlarını blog yazamaz hale getirerek yapıyor. Yeni bir site açıp kullanımı isteğe bağlı yapmak yerine "nasılsa elimizde bir kitle var diyerek" kullanıcılarını bu modeli kullanmaya zorluyor.










2. SORUNLAR


Yenilikler, iyileştirmeler iyidir, sonuçta ortada bir gayret olduğu için blogcu'ya teşekkür ediyoruz. Ancak bu değişklik-yenilik yanlış şekilde kurgulanmış durumda. Mevcut oturmuş blog servisini bambaşka bir şeye dönüştürmeye çalışma yanlışlığı bulunmaktadır. Bir sabah uyandığınızda facebook'un "Üye profillerini kapattık, sadece sohbet edeceksiniz." demesi ne kadar mantıksız olursa blogcu'nun yaptığı da bu oranda mantıksız bir uygulamadır.

Pek çok sorun bu mecburi uygulama ile ortaya çıkmıştır. Bunların sadece başlıcalarına bakalım:
  • Artık sayfa için dilediğiniz şablonu-tasarımı seçme hakkınız yoktur. Hatta ortada başka şablon yoktur.
  • Tasarımda değişiklik yapma imkanınız yoktur. Tasarıma bir grafik ekleme, tasarımın rengini değiştirme gibi şeyler hayal olmuştur. Anasayfa 4 kolondan oluşmaktadır ve bu da değişmemektedir.
  • Sayfa tasarımına yapabileceğiniz eklemeler çok kısıtlıdır. Sayfanın sadece alt kısmlarına eklemeler yapabilirsiniz ki o da belli boyutun üstüne çıkamaz. "Yazının üzerine reklam koyayım, üst kısma menü yapayım" falan diyemezsiniz. Header'a eklenti yapamazsınız ki şu an pek çok blogcu bu nedenle "google webmaster tools" gibi sistemlerden atılmışlardır, kimse sitesini doğrulayamıyor.
  • Yeni panelde ayarlar diye bir şey yoktur. Siteniz üzerinde en ufak bir değişiklik hakkına sahip değilsinizdir. [güncelleme: artık arka planı verilen resimlerden seçebiliyoruz, vov!]
  • Anasayfada profil kartı, takipçilerim gibi genelde istenmeyen alanlar otomatik olarak gelmektedir ve kaldırma imkanınız yoktur.
  • Yorum sistemi resmen harcanmıştır! Yazıya yorum yapmanız için ya facebook hesabınız açık olmalıdır ya da blogcu'ya üye olup giriş yapmalısınızdır. Burada üç temel sorun var: birincisi alt bloglarımızdaki facebook yorumlarının kontrolü bizde değildir, küfür mü edildi, hayırlı olsun! (nasıl bir mantıksa!) İkincisi: insanlar gerçek adları ile yorum yapmak ya da bir yorum için üye olmak istemeyebilirler. Bu da yorumların, özgün içeriğin azalması demek. Üçüncüsü eski yorumlar üye girişi panelinin arkasında kaldı. Önde kalan facebook yorumları ise arama motorları gözünde diğer text yorumlar kadar değerli değildir, yani ciddi bir SEO hatası..
  • Yeni panele göre içerik ekleme olayı bitecektir. Ya sadece yazı ekleyeceksinizdir, ya sadece resim vs. Hani "Bir haber gireyim, bir blog yazayım, ..."olayı yeni panelde bitmiştir.
  • Yeni panele göre yazdığınız yazıda büyük bir başlık atma, bir yeri kırmızı renle yazma, yazının ortasına resim ekleme özgürlüğünüz yoktur. Şimdilik yayında duran eski panelin içerik ekleme sayfası aracılığıyla yaptığınız stil düzenlemeleri şablonun css kuralları tarafından çoğunlukla geçersiz olmaktadır.
  • Zaten etiketlere mantıksız bir karakter sınırı getirilmişti, yeni panelde artık etiket de yazamazsınız. Etiket yazmayayım da diyemezsiniz ama. Sistem başlığınızdaki her kelimeden bir etiket oluşturur ve bu etiketi blogcu.com'un ana etiket dizinine gönderir. Yani etikete tıklayan ziyaretçi sitenizden uçar gider. Örneğin bir konuda kararsız kalmanız ile ilgili "Ne Yapsam ki Acaba?" diye bir yazı yazdınız, sistem sizin adınıza şu gereksiz etiketleri oluşturacaktır: "ne" , "yapsam", "ki", "acaba" ... Siz daha önce "ki" ekine link verdiniz mi; sorun değil artık yeni sistemle vereceksiniz !
  • Büyük sistemlerde geçişler öyle olur ki, hemen hiçbir şey zarar görmez. Ancak blogcunun yaptığı bu geçiş sonucunda sayfalarda yapılan tüm düzenlemeler yok olmuştur. Reklamlar gitmiş, sayaçlar saymaz olmuş, tasarıma verilen tüm emekler boşa gitmiştir.
  • Çok büyük arama motoru optimizasyonu (SEO) hataları yapılmıştır. Mesela bunlardan önemli bir tanesi de başlık sistemidir. Diyelim ki adınız Mehmet Akif Kayaoğlu olsun. Zamanında kendi adınıza bir blog açtınız, kullanıcı adınız mehmetakifkayaoglu oldu. Akabinde blog yazmayı sevdiniz ve hobiniz arabalar ile ilgili bir blog açtınız. SEO uzmanları iyi bilirler ki bir yazının başlığı çok önemlidir. Yazı hangi kelimeleri içeriyorsa, ne kadar içerikle uyumlu ise, ne kıdar kısa ise o kadar etkilidir. Diyelim ki son yazdığınız yazı "2012 Model Mercedes C Serisi" olsun. Başlığı siz böyle attınız ama blogcu sistemi bunu böyle bırakmıyor, bakın başlığı ne hale getiriyor:
"2012 Model Mercedes C Serisi - mehmetakifkayaoglu Blogcu Sayfası - Blogcu.com"
Kırmızı yazılanlar blogcu'nun otomatik eklemeleridir ve içerikle uyumsuz bu ifadeler sizin attığınız başlıktan daha uzun olabilir. Bu şartlar altında ilgili yazının google rekabet gücü de düşük olacaktır. Burada özellikle blogcu'daki şu kendi reklamını yapma sevdasına da dikkat çekmek istiyoruz: başlıkta iki kere Blogcu kelimesi kullanılmış. Zaten bizim site adımız blogcu.com altında, sayfamızın en değerli yerlerine logonuzu vs eklemişsiniz, bu başlık da neyin nesi Allah aşkına. Bir de şu an bulunduğunuz blogspot sitesinin başlığına bakın, adamlar bir virgül dahi eklememişler..
[Güncelleme: İki ay aradan sonra nihayet bu konuda ufak bir iyileştirme yapılmıştır ancak hala başlık stilini seçme hakkımız yoktur. Son hal şu şekilde olmuştur:
"2012 Model Mercedes C Serisi - mehmetakifkayaoglu - Blogcu.com"
Hâlâ başlığın yarısı gereksiz kelimeler içermektedir malesef. 
  •  Link Almak Çok Kolay: Site sıralamalarının temelinde hala link verme mantığı yatmakta. Aynı oranda güçlü üç sitenin ikisi bir diğerine link verirse arama motorları aynı da olsa link verildiği, yani tavsiye edildiği için link verilen siteyi onların önüne alacaktır. Bu mantık doğru. Peki blogcu ne yapmış? Sayfada konulmasını zorunlu tuttuğu takipçilerim alanı ile dilediğiniz siteden link almanızı mümkün hale getirmiş. Rakipleriniz çok güçlü mü? Sorun değil, eğer onu takip ederseniz o size link verecek ve onun gücünü azaltıp kendinizinkini artıracaksınız. Peki bu durum kimi rahatsız ediyor? Blogcuyu blogcu yapan başarılı siteleri.. Bu zorunlu takipçilerim alanı sayesinde ana sayfanızdan neredeyse 50 kadar dış siteye müdaheleniz olmadan link veriyor, ayrıca her alt sayfanızdan da yine 12 siteye dış link veriyor, sitenizin iç değerini düşürdüğünüz gibi onu aşırı link veren bir yapıya da sokuyorsunuz.
  • Nalıncı Keseri:  Yukarıda saydığımız "etiket sisteminin ana dizine link vermesi" gibi uygulamalar da bu mantığın sonuçları olsa da burada bir hususa daha dikkat çekmek istiyoruz. Sayfanın üst kısmındaki "blog bar" adı verilen yayıncıya ait ince şerit alanında bir facebook beğen butonu bulunmakta. Bu buton elbette site ile alakalı gibi geliyor insana. Örneğin el işi sitenizi beğenen birisi bu beğen'e tıkladı. Ancak blogcu sizin beğenilmenize de göz dikmiş durumda, butona tıklayan kişi blogcu'nun kendi facebook sayfasını beğenmiş oluyor, sitenizin ise adı ble geçmiyor. / Güncelleme: Nalıncı keserliği mantığında sınır tanımama: Artık blogcu sitenizle alakalı linkleriniz facebookta paylaşılırsa linkler otomatik olarak blogcu'nun kendi uygulamasına yönlendiriliyor. Böylelikle yazınıza bakacak kişi doğrudan blogcunun facebook sayfası uygulamasını beğenmeye zorlanıyor. Sizin facebook ziyaretçinize de göz dikmiş durumda blogcu. Tabi ki genelde olduğu gibi bilnçli kullanıcı uygulamayı beğenmiyor. Peki sonuç: artık facebook gibi önemli bir mecradan ziyaretçi çekemiyorsunuz.
  • Reklamlar: Blogcu hostingimizi sağlıyor, bunun karşılığında sayfaya reklam alması çok normal. Normal olmayan ise artık bunun iyice abartılması. Sayfanın üst kısmında büyük bir banner var. Hadi bu banner oldu ancak hemen bunun üzerinde yer alan "blog bar" alanı o kadar kalınlaştırıldı ki (blogspottaki alanın iki katı oldu) bu reklamla birlikte sayfa artık çok aşağıdan başlıyor. Bu reklama ilave olarak yıllar önce açılışta ziyaretçiyi 10 saniye bekleten tam sayfa reklam (splash) da konulmuş ve bu reklam türü talep geldikçe devreye alınır olmuştu. Kopyaladıkları pinterest sitede hiç reklam yayınlamadan gelir elde etmenin yolunu bulmuşken bizim blogcu sayfaya bir reklam alanı daha eklemiştir. Artık sayfayı aşağı doğru kaydırdığınızda sağ köşeden çıkan rahatsız edici bir reklam daha yayında.
  • Ekleme: Yeni mantıksız uygulama: "Öne çıkan içerikler"... Biz "Acaba blogcu'da bir düzelme olur mu?" diye beklerken yanlışlara yenileri eklenmeye devam ediyor malesef. Sayfamızda sol kolona "öne çıkan içerikler" adı altında yeni bir alan eklendi. Burada blogcu içerisindeki popüler içerikler sergileniyor güya. Ancak yeni algoritmanın inceliğini bilirseniz buraya içerik sokmanız hiç de zor değil. Asıl önemli olan ise kontrolü bizde olmayan bir alan daha eklenmiş olması. Başkalarının içeriklerinin reklamını zorla neden yapalım, neden sitemize gelen bir ziyaretçi bizim sayfa içeriğimiz diye oraya tıkladığında başka sayfaya gitsin?
  • Ekleme: Yeni uygulama: "Sayfa okunma sayıları" Kimi kullanıcı için belki çok güzel ama hangi sayfasının ne kadar ziyaret edildiğini söylememek isteyen bir kullanıcı için gayet yersiz. Ve üstelik bunda da seçme özgürlüğünüz yok, mecburi kullanacaksınız.
  • Ekleme: RSS'ler iptal edildi: RSS teknolojisi sayfa içeriklerini sayfa tasarımından bağımsız sunan bir sistemdir. Özellikle blogların özel RSS okuyucu programlar tarafından daha pratik takibine olanak verir. Bu teknoloji aynı zamanda geliştirilen araçlarla site içeriğinin tanıtımlarının otomatik olarak başka sitelerde yapılmasının, mail olarak kullanıcılara gönderilmesinin ve ototmatik olarak facebook, twitter hesaplarında yayınlamasının da temelini oluşturur. Ancak ne var ki Nisan ayı başı itibariyle blogcu bu özelliği de kapatmış, bu özellikten güç alan pek çok yan uygulama çalışamaz hale gelmiştir. Bununla birlikte anlaşılmıştır ki blogcu her geçen gün malesef daha kötüye gitmektedir. [Güncelleme: 2 ay aradan sonra düzeltildi]
  • Ekleme: Yeni blogcu bir resim albümü mü? Anasayfanın tamamını ele geçirebilir miyiz? : Bunu anlamak için önce resmin üzerine tıklayıp inceleyelim. Bu resim blogcunun 30 Nisan 2012 tarihli ana sayfasının ekran görüntüsü:

    Görüleceği üzere, blogcunun ana sayfası tamamen resim paylaşımlarından oluşmakta. Bu site "blogcu" ama, resim paylaşım sitesi değil, bir pinterest değil ki. Hani nerde kaldı blog yazmalar? Bir diğer konu ise yeni sistemin açığını yakalaybilmenin mümkün olması. Koca blogcu ana sayfa gücünü iki kullanıcı üzerinde dağıtmamalı dağıtılamaz.. Yanlış anlaşılmasın, örneğimizdeki arkadaşlar gayet başarılılar ve onlara bir eleştirimiz yok. Ancak sitenin o an paylaşım yapan 1-2 kişiye çalışması da pek mantıklı değil. Resimde görüleceği gibi ana sayfada öne çıkarılan 36 içeriğin 18'i bir kullanıcıya, 16'sı bir kullanıcıya, 2'si de başka bir kullanıcıya ait. Belki ilerleyen dakikalarda ana sayfada sadece 2 hesap kalmış olacak. Bu da blogcu'nun  öne çıkarma mantığının da yanlış olduğunu gösteriyor.

Elbette sorunlar bunlarla sınırlı değil ama bunlar öne çıkanları diyebiliriz. Siz de gözlemlediğiniz sorunları sayfamıza yorum olarak yazabilirsiniz..






3. ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ


Sn blogcu yetkilileri,

Biz bloglarımızı açtığımızda, sizde yazmaya karar verdiğimizde bize sunduğunuz bir hizmet standardı vardı. Biz o standartları beğenerek geldik, eğer ilk gün böyle olsaydınız zannediyorum çoğumuz gelmezdik. Siz belki "Hizmet şartlarında her şeyi değiştirebileceğimizi yazmıştık" falan diyerek kendinizi savunabilirsiniz ancak bu savunma sadece kendinizi kandırmak olacaktır. Şu çok açık ki bizim burada içerik üretmemizi sağlayan özelliklerinizin neredeyse tümünü kaldırdınız ve bunu bize sormadan mecburi olarak dayattınız. Hepimiz bu durumdan rahatsızız.

Size aşağıdaki seçeneklerden birini uygulamayı öneriyoruz:

a) Bu yeni düzenleme mecburi tutulmasın, isteyen bu yeni pinterest benzeri sistemi kullansın, isteyen de eski blog sistemini. Ayrıca eski blog sistemindeki önemli sorunlar giderilsin. *

b) "Biz daha iyi biliriz, böyle kalacak." da diyebilirsiniz, tamam o zaman böyle kalsın. Ancak girdiğimiz içerikler bize ait.  Biz sadece size yayınlama izni verdik, hostingimizi sağlıyorsunuz, bunun karşılığında da sayfamızda reklam yayınlıyorsunuz. Girdiğimiz tüm içeriklerin xml verilerini panelde bize sunun. Böylelikle isteyen kullanıcılar blogger gibi diledikleri servise sitelerini taşıyabilsinleri, isteyen de yeni sisteminizde sizinle kalır.











4. SESİMİZİ BLOGCU'YA DUYURUYORUZ


Blogcu'ya tepkilerimizi iletiyoruz

Blogcu'nun rahatsızlıklarımızdan, bu protestodan haberi olması için iletişim bilgileri üzerinden onlara sesimizi duyuralım.

Blogcu'ya yaptığımız başvurular, attığımız mailler malesef genelde boşa gitmekte, tepkilerimiz önemsenmemekte. Bu nedenle önceliğimizi doğrudan daha yetkili kişilere ulaşmaya verebiliriz.

Blogcu'nun sahibi Noktacom Medya A.Ş. şirketi. Bu tarz büyük şirketlerde bu tarz değişiklikler genelde ortakların birebir müdahelesinin dışında olsa da bu değişikliği yapan orta kademe yönetici ekibe etki etmenin en iyi yolu doğrudan bu ortaklara ulaşmaktır. Seviyemizi koruyarak bu şirketin kurucu ortaklarına iletişim bilgilerinden ulaşabiliriz:


Burçin Didinedin
burcin@nokta.com
http://twitter.com/overclouds
http://tr.linkedin.com/pub/burcin-didinedin/0/982/804



Tümay Asena:
tumay@nokta.com
http://twitter.com/tumay


Tuna Orbay:
tuna@nokta.com
http://twitter.com/orbayt/



Çağatay Karabulut:
cagatay@nokta.com
http://twitter.com/cagti
http://www.facebook.com/ckarabulut
http://tr.linkedin.com/in/ckarabulut


Başar Ekim:
basar@nokta.com
http://twitter.com/basarekim/
http://tr.linkedin.com/pub/basar-ekim/0/982/b96




Pek etkisi olmadığı kanıtlanmış olsa da şu adreslere de ulaşabiliriz:

Blogcu'nun iletişim bilgileri:
Telefon: 0 312 236 16 69
Faks: 0 312 236 16 79
E-mail: info@blogcu.com
İletişim Formu: http://www.blogcu.com/destek/iletisim
(konuyu "yeni blogcu tasarımı" olarak seçiniz.)



Blogcu'nun sahibi Noktacom'un iletişim bilgileri:
E-mail: medya@nokta.com
İletişim Formu: http://www.noktamedya.com/iletisim




Toplu Gönderim


Tüm bu iletişim kanallarına mail atmak isterseniz işte tüm mailler bir arada, alttaki adresleri kolayca "kime" kısmına yapıştırabilirsiniz:

medya@nokta.com,info@blogcu.com,burcin@nokta.com,tumay@nokta.com,tuna@nokta.com,cagatay@nokta.com,basar@nokta.com










5. HAREKETİMİZE DESTEK OLUYORUZ
Bloglarımızda, sitelerimizde protestumuzu paylaşıyoruz





  • Yazılmış bir yazıyı blogla'yın:
Blogcu altında yazmış olduğumuz yazıya gidip o yazının üst kısmındaki blogla butonuna basarak hiç uğraşmadan aynı yazının sizin blogunuzda da çıkmasını sağlayabilirsiniz. İlgili yazı için bakınız: http://blogcuprotesto.blogcu.com/blogcu-yu-protesto-ediyoruz/11779607



  • Kendi Yazınızı Yazın:

Ya da kendiniz gönlünüzce bir yazı yazabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki örnek metni kullanabilirsiniz:


Blogcu.com yönetimi bloglarımızın pek çok özelliğini zorunlu olarak kısıtlamıştır. Bu dayatmanın son bularak bloglarımızın eski hallerine dönmesini istiyoruz.

Detaylı bilgi ve hareketimize destek için: blogcuprotesto.blogspot.com




Sosyal medyada paylaşıyoruz:
Sayfanın sağ kolonunun üst bölmündeki butonlar ile kolayca bu siteyi facebook, twitter gibi platformlarda duyurabilirsiniz.





Profil resimlerimizi protesto resimlerimizle değiştiriyoruz:

Görseller:


312 x 312, JPG, 30.6KB

312 x 312, PNG, 16.7KB











Facebook Sayfamız
Facebook sayfamız açılmıştır. Bu sayfa sayesinde özellikle destekçilerimiz daha rahat iletişim kurabilecek, daha organize olabilecek ve aynı zamanda son gelişmelerden anında haberdar olabileceklerdir.
Lütfen aramıza katılmak için aşağıdaki sayfa üzerinden ya da sağ kolonun üst kısmındaki beğen butonu vasıtasıyla sayfamızı beğenin:





6. YORUMLARINIZ

Düşüncelerinizi, eleştiri ve önerilerinizi bize yakışan seviyede yorum alanında ifade edebilirsiniz. Yorumlar denetlendikten sonra yayınlanacaktır. Hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacağı için buna dikkat etmenizi rica ediyoruz. Biliyoruz, sıkıntımız büyük ama seviyemizi korumak zorundayız. Önemli olan öfkemizin büyüklüğünü değil, sesimizin gücünü göstermek.




Not: Bazı tepkiler blogcunun ilgili değişiklik haberine yapılmakta ama oradaki bazı yorumlar silinmektedir. Özgür bir platform olarak burayı kullanabilirsiniz.




Ekleme: Lütfen yukarıda bahsettiğimiz ilgili değişiklik haberine gidiniz ve facebook hesabınız ile orada bu hareketimiz hakkında yorumda bulununuz, insanları davet ediniz. Henüz pek çok kimse bu kadar şey yapabileceğinden, doğrudan blogcu sahiplerine ulaşabileceğinden habersiz. İlgili habere gidip yorum yapmak için aşağıdaki adrese gidiniz:

http://blogcuyardim.blogcu.com/blogcu-da-buyuk-degisiklik/11704711







--------





7. GÜNCELLEMELER






Güncelleme 1:




Blogcu Kendi İpini Çekti


Şu an alexa.com'a göre en popüler blogculara baktığımızda pek çoğunun taşınmış, blogunu kapatmış ya da yazmayı bırakmış olduğunu görüyoruz. Bu bloglar ki blogcu'yu blogcu yapan bloglar, blogcu'nun lokomotifleri. Alexa verilerine göre blogcu'nun trafiğinin doğrudan %30'unu, dolaylı olarak da %40'ını bu siteler sağlıyorlar. En kaliteli 100 blogcu'yu çıkarsak blogcu Türkiye'nin en popüler 25. sitesi değil, 100 sitesi arasına bile giremez.. Görüştüğümüz ve yorumlarını öğrenebildiğmiz pek çok kişi blogcu'nun bu yanlıştan dönmesi için beklemedeler. Eğer dönüş olmazsa onlar da burayı bırakacaklar. Ancak şu durumda bile pek çok blogcunun gitmiş olduğunu görebiliyoruz.. İşte o blogculardan bazıları:


Bırakanlar, sitesini taşıyanlar:

http://emelinmutfagi.blogcu.com
http://alkmaar.blogcu.com/
http://neoturk.blogcu.com


Yazı Yazmayı Bırakanlar:

http://newsweek.blogcu.com/
http://esmus.blogcu.com/
http://dogadangelensifa.blogcu.com/
http://odevistan.blogcu.com/
http://egitimhaane.blogcu.com/

Evet, yukarıdaki siteler blogcu'nun en popüler 25 sitesi arasındalar.. Fakat sadece bunlar mı, google'da blogcu içerisinde son 1 ayda yazılmış "yeni sitem" tarzı yazıların arama sonuçlarına baktığınızda pek çok blogcunun bıraktığını göreceksiniz. Ayrıca bu sayı yeni sayfam, yeni adresim, bıraktım, bırakıyorum, veda, elveda, güle güle, taşındık, ... gibi kelimeler içeren aramaları da dahil ettiğinizde ciddi rakamlara ulaşmakta. Bunun yanında hiçbir şey yazmadan bırakan, beklemede olan da bir hayli insan var. Süreç böyle devam ederse sadece blogcular bıraktığı için değil, bunun yanında yeni yazılar girilmeyeceğinden en başta popüler blogların güncellik puanı düşecek, akabinde blogla butonu ile sağdan soldan alınan kopya içerikler ile de özgünlük puanı düşecek ve blogcu arama motorları gözünde ciddi bir düşüş yaşayacaktır. Ve bu düşüşler daha şimdiden alexa grafiklerine de yansımış durumda.

İşte Alexa grafiklerine yansıyan o düşüş:


















----------



Güncelleme 2:




Amatörce Bir Düzenleme



İşin görünen kısmı ne kadar kötüyse emin olun görünmeyen kısmı da o kadar kötü. Hani şu sol kolonun en üstünde bir alan var ya, hani blogumuzun en değerli olan ve düzenlemesi bize bırakılmayan, oraya profil bilgilerimizin otomatik olarak geldiği alan.. İşte oradaki sayılar dikkatinizi çekmiştir eminiz. Mesela orada bir insan ikonu var ve yanında bir sayı, onun yanında da bir yıldız ikonu ve yanında yine bir sayı. Bunların ne olduğunu insan merak ediyor tabi. Bir açıklama çıkar umuduyla resimlerin üzerine geliyorsunuz, bir açıklama çıkmadığı gibi resim notu (alt) da yer almıyor. Kaynak kodlarına bakalım dedik bunlar neymiş diye, gördüğümüz şey malesef amatörlüktü.






Sadece yönlendirme amacıyla blogcu'da açtığımız protesto blogumuzda 159 blogcuyu beğenmişiz. İki tanesi de geri dönüp bizim blogu beğenmiş, yani "takip et" butonuna tıklamış. Buradaki 159 değeri takip ettiğimiz kişi sayısı. Eğer bunu div etiketinde tanımlamak ister ve ingilizce bir ad vermek istersek buna "following" diyebiliriz, "takip ediyor" gibi bir anlama gelir. Tasarımda ise bu alan "fallowers" diye yazılmış. Şimdi burada bunun doğru yazılışının bir kere followers olduğuna mı yanalım, yoksa doğru olsa bile anlamının "takipçiler" olduğuna mı yanalım. Yani tasarımı yapan burayı bizi takip edenler alanı gibi düşünmüş ama gelin görün ki burası takip ettiğimiz kişiler alanı! Aynı şekilde takip ettiğimiz kişiler alanında da "fallows" diye bir kelime kullanılmış ki bu kelime de burada gayet anlamsız düşmekte. Bunun da yine yanlış yazılışına mı yanalım yoksa, yanlış mantıkta kullanılışına mı.. İçi dışı bir düzenleme olmuş maşallah, neresinden baksak tutarsız...




--------


Güncelleme 3:





Blogcu Kullanıcılarını Önemsemiyor

Blogcunun, bu değişiklik haberini duyurmasının üzerinden 2 ay geçmiş durumda. Ancak ne var ki bunca tepkiye, maile rağmen tenezzül edip de bir duyuru dahi yapmadılar. Çok açık ki insanların ne düşündükleri umurlarında değil.
İletişim formlarına ve mail adreslerine bu konuyla alakalı pek çok şikayet bırakıldığını biliyoruz. Normal bir şirket bu konuda ne yapar, "Sevgili kullanıcılarımız, durum böyle böyle, şöyle olacak, böyle olacak..." diye bir açıklama yapar, insaları rahatlatır. En azından cesurca çıkar ve "Geriye dönüş yok, XML verilerinizi yayınladık, isteyen bıraksın, isteyen devam etsin." der. Ancak bu geçen sürede kendilerinden en ufak bir açıklama alamadık.

İnsanlar mağdur, blogundaki reklamlarla geçinen insanlar var, burada kendine dostluklar oluşturmuş ve sitesini hayatının merkezine oturtmuş insalar var, buna basit bir sorun olarak bakamayız.
Bu durumda işte insanlar doğrudan yöneticilerin iletişim bilgilerine, şirketin telefon numaralarına yönelmeye başladılar çünkü sesleri duyulsun istiyorlardı.  Telefon numarasından aradığınızda santraldeki yetkili info@blogcu.com 'a mail atılmasını söylüyor çünkü kendisine gelen talimat da o yönde. Ancak belki de çok defa mail atan kullanıcının o noktadan sonra sinirleri geriliyor ve telefonda belki de sert bir konuşma geçiyor. Olan malesef sadece oradaki kızcağıza oluyor, başka bir şey olduğu yok. O santral görevlisini de, binlerce blogcuyu da mağdur eden karar alma konumundaki kişiler, bunun hesabını ahirette nasıl vereceksiniz acaba ve bu durum sizi düşündürmüyor mu merak ediyoruz?



------





Güncelleme 4:





Eldeki Bulgur !

Atalarımızın güzel bir sözü var malumunuz, "Dimyat'a pirince giderken eldeki bulgurdan olmak." diye.. Bu sözü şimdi blogcu yöneticileri için söylemek yanlış olmaz sanırız.


"Pinterest acayip trafik üreten bir proje, bizim de nasılsa blogcularımız var, onlara sormaya da gerek yok zaten 'Bunu ister misiniz' diye, direkt pinteresti dayatalım, onlar da içerik girmeye devam etsinler, biz de daha çok trafik alalım, vs..." mantığında bir hareket yapılmıştı. Dimyat'a pirince misali... Peki ne mi oldu? Unuttukları şey olan kullanıcı etkisi kendini gösterdi ve blogcu şu kısa sürede Türkiye'nin en çok ziyaret edilen 25. sitesiyken ve pinterestin güzelliğinden dolayı trafiğinin patlaması gerekirken şu an 28.liğe düştü. Pinterest sisteminin yapısına rağmen bu düşüşün olması kullanıcıların bu yeni sistemi ne kadar beğenmediklerinin bir göstergesi.  İşte o düşüşün son resmi:





Şunu söyleyelim ki bu aslında gerçek düşüş değildir. Çünkü xml verilerinizi alıp sitenizi kolayca taşıyamıyorsunuz. Blogunuzu yeni sitenize yönlendiremiyorsunuz, tüm yönlendirme kodları iptal ediliyor. Sitenizi komple kapatamıyorsunuz. Tüm bunlar blogcu'nun malesef trafiğini koruma aç gözlülüğünün bir yansıması olarak karşımızda duruyor. Eğer bu imkanlar olsa tahminen blogcu trafiği %30 ila %60 oranında kısa sürede düşecektir.  Bu arada haberler.blogcu.com gibi dağıtılmamış adresler de muhtemelen blogcu yönetimi kontrolünde devreye alınarak içerik yayıncılığına da girişilmiştir. Buna rağmen tüm bu çabalar bu düşüşüdurdurmaktan çok uzaktır. Merak ediyoruz, acaba ilgili yöneticiler bu düşüşü izlemeye ne kadar devam edecekler?





------




Güncelleme 5:





Blogcu Blogspot'a Geçildi !

Comscore adlı sitelerin trafiğini ölçen kuruluşun şubat ayını kapsayan raporu yayınlandı. Buna göre Ocak ayında blogspot'un önünde olan blogcu Şubat ayında blogspot tarafından geçildi. Elbet bu geçilişin en büyük nedeni blogcu'nun mevcut blog sahiplerini küstürmesidir.









------




Güncelleme 6:





Bir büyük düşüş daha geldi !

Web sitelerinin reytinglerini ölçen alexa'ya göre blogcu'nun düşüşü devam ediyor. Buna göre Türkiye'nin en popüler 25.sitesi olarak kabul edilen blogcu 32. liğe gerilemiş durumda. İşte o ekran görüntüsü:





Önceki güncellemelerimizde belirtmiş olduğumuz asıl düşüşün gerçekleşmemesini sağlayan eski uygulamalar hâlâ devam ediyor fakat buna rağmen düşüş devam ediyor. "Oh olsun" demekten çok uzağız çünkü düşen aynı zamanda bizim de sitelerimiz. Kendilerini yaktıkları gibi asıl bizi yaktılar. Hayretle izlemekten başka bir şey de yapılamıyor malesef.













------




Güncelleme 7:





Hızla Dibe Doğru !

Web sitelerinin reytingleri ölçümleme sistemlerine göre blogcunun düşüşü devam ediyor. Bunu veri olarak alabileceğimiz bir değer Google Trends raporları. Siteye doğrudan değil de google aracılığıyla giren ve de siteyle alakalı bir konuda arama yapanları dikkate aldığımızda bu sonuçların site trafiği ile paralel gittiğini görmek mümkün oluyor. Bu açıdan değerli bir veri olan Google Trends raporlarına göre "blogcu" kelimesi araması düşüşte:




Asıl veri olarak alabileceğimiz bir diğer gösterge Alexa'ya göre ise düşüş hızla devam ediyor. İşte Alexa'ya göre 27.06.2012 tarihli trafik raporu:


Burada düşüşün ivmesini belirtme açısından bir yorumda bulunmak istiyoruz. Görüleceği üzere yaklaşık değerlerle ifade edecek olursak; blogcu.com 18 ayda dünya sıralamasında 500 sıra gerilemiş. Kaldı ki bu gerilemenin çok önemli bir ayağı kaliteye dikkat edilmeyip de google panda algoritması filtresine takılmaktan kaynaklanmıştı. Şimdi etkin bir filtreye takılma olmamasına karşılık yeni durum çok daha vahim. Site yaklaşık 6 aylık sürede 1400-1450 sıra gerilemiş.
Kullanıcıların küstürülmesi, seo hataları vb pek çok nedenden dolayı bu düşüş sürüyor ancak bir önceki düşüş güncellememizde belirttiğimiz üzere düşenler aslında aynı zamanda bizim sitelerimiz, bizim emeklerimiz.
 Bir diğer dikkat çekici unsur ise blogcunun inanılmaz bir sessizliğe bürünmesi. İlgili değişiklik haberi yardım bloglarında 5 ay önce girildikten sonra herhangi bir başka açıklama-duyuru yapılmadı. Bakalım bu sessizlik daha ne kadar devam edecek?
* ek: Eski sistemdeki bazı yapılabilecekler:

  • Reklamların tamamı kaldırılsın demiyoruz ama en azından splash reklamlar kaldırılmalı.
  • İsteyen kullanıcılar için reklamsız ücretli sürüm çıkarılmalı.
  • Yazı etiketi karakter sınırı artırılmalı.
  • Etiket sistemi düzgün çalışmıyor, girilen bir etiket yazısı bulunanamamış gözükebiliyor. Etiket bulutu sistemi verimli değil.
  • Blogun profesyonel alanadı ile kullanılmasında hatalar var, bunlar düzeltilmeli.
  • Header'daki meta etiketlerinde hata var düzeltilmeli ya da esnek bırakılmalı.
  • Blogcu camiasının kalitesi için çöp siteler daha fazla temizlenmeli.
  • Otomatik eklenen "blogcu'da beğen", "bloguna ekle", "blogla" butonları isteğe bağlı bırakılmalı.
  • Yorumlara e-posta ile takip özelliği eklenirse bloglar ufak forumlara dönüşüp tekrar tekrar ziyaret edilen sayfalar haline gelebilir.
  • Son yorumlar eklentisinde yorum başlığına link verilmesi yerine yazının adına link verilebilir.
  • Yüklenilen görselin adı sistem tarafından değiştirilip karma bir değer veriliyor. Seo için resim adı bize bırakılmalı ve sistem tarafından değiştirilmemeli.
  • Otomatik eklenen "meta content" etiketi yazının ilk cümlelerini alıyor. Bunun yerine yazı girilen alanda gelişmiş özellikler gibi bir sekme altında yazının özeti daha iyi bir içerik girilmesi için bir alan sağlanabilir.
  • İstatistik servisi eksik saymakta, bu düzeltilebilir.
  • En popüler yazılar eklentisi yapılabilir.
  • Benzer yazılar eklentisi yapılabilir.
  • ... (yorum alanında belirtilen diğer talepler de talebimizdir)








(Bu sitenin hiçbir hakkı saklı değildir, görselleri ve yazıları dilediğinizce sitenizde yayınlayabilirsiniz.)

33 yorum:

  1. Bizler ne kadar söylensek şikayet etsekte blogcu yönetimi bu çalışmalarından geri dönmeyeceklerdir bunlar kadar duyarsız ve *** insan görmedim ben resmen blogcu kullanıcılarını kullandılar işleri bitti ve bizleri çöpe attılar bir daha blogcu.com para verse dahi bir tek blog açıp yazı yazarsam ***
    (yorum düzenlenmiştir)

    YanıtlaSil
  2. blogcuya 1 hafta süre. düzelir düzelir, düzelmezse sitemi kapatıp blogspota geçiyorum

    YanıtlaSil
  3. Blogcu ya değişecek ya da bloglarımızı kesinlikle taşyalım, bunlara bırakmayalım.

    YanıtlaSil
  4. Blogcu eğer bloglarımızı dışarı aktar özelliği verseydi ben yıllar önce blogumu ordan alırdım... ne yazık ki bize böyle bir olanak vermediler...
    http://kendidefterim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. blogcuyu kınıyorum

    YanıtlaSil
  6. Bu nokta gibi firma hayatımda görmedim ya adamlar bu kadar tepkiye bu kadar insana rağmen zahmet edipte bir cevap bile yayınlamıyorlar.Arkdaşlar tüketici heyetelerine internet sitelerini şikayet edebilceğimiz resmi mercilere gidelim bloglarımızın tasarımı ile birlikte aktarımını sağlayarak bu blogc.com rezilliğinden kurtulalım.Zaten son 1 yıldır reklam reklam iyicene insanı çıldıtmışlardı,bu son yaptıları artık bardağı taşıran son damla oldu,3,5 kuruş para akzanıyorduk,şimdi kazanmayı bırak bloga giren girdiği gibi kaçıyor.

    YanıtlaSil
  7. Yaptıkları saçma sapan uygulamalardan belliydi ne kadar (düşüncesiz)* oldukları

    * yorum düzenlenmiştir.

    YanıtlaSil
  8. Nekadar çabalasak boş görünüyor. defalarca mail attım. faceden twitterden yazdım, cevap bile vermiyorlar. yapabileceğimiz en iyi şey bloglarımızı taşımak olacak sanırım. ben 15 gündür bloglarımı blogere taşımaya çalışıyorum.sizlere tavsiyemde bloglarınızı taşıyın bir an önce.. blogcunun işi belli olmaz taşıyamamız içinde bişiler yapabilirler. bizi engellemek için her şeyi yapıyorlar.blogcu blogumu blogere yönlendirmek için yönlemdirme kodu koymuştum bir gün sonra farkettiler. yönlendirme kodunu engellediler. bunlar bizleri kaale almıyor. blogcuyu bırakmamızda umurlarında değil. başımızın çaresine bakalım...

    YanıtlaSil
  9. Ben blogcu yönetimini 2 sene önce blogumu sebepsiz yere kapadıklarında çözmüştüm.O zaman salaklık ettim ve blogcu ile devam ettim.Arkadaşlar hiç üzülmeyin bence yaptıkları bu uygulama ile bizi bir yanlıştan kendileri gibi bencil insanlardan kurtardılar.Bizim kaybettiğimiz sadece bir kaç yazı ama onların kaybedeceği binlerce yazı kullanıcı ve hit olacaktır.Blogcuprotesto sitesini kuran arkadaşı tebrik ediyorum bu arada çabalarından dolayı

    YanıtlaSil
  10. kardeş ellerine sağlık, blogdaki diğer yazılara da yüzeysel baktım, güzel bilgilendirmelerde bulunmuşssun.

    Ben zamanında blogcuyu protesto için bir çok şey yapmak istemiştim ama vaktim ve zamanım olmadığı için uğraşmadım,senin bu çalışmalarını görünce yapmak istediğimi sen gerçekleştirebilirsin belki ve tabii ki zamanın varsa;

    Zaman gazetesi'nde günseli ocak özenoğlu var;reklam,pazarlama ve medya ve iş dünyası üzerine ayrıca webde ki markalar üzerine bir çok yazısı vardır. Senin ve diğer kullanıcıların yoğunluklu mesaj atması ve blogcunun bu tavrını gazetelere taşımak çok önemli,Çünkü blogcu kullanıcılarını iplemiyor,bu bakımdan sorun medyaya taşınmalı.

    Yine gazete ve önemli marka dergilerde blogcuyu protesto etmek için gazete/dergi bölüm editörleri(örneğin ekonomi editörü veya teknoloji editörü,sayfadan sorumlu grafikçi gibi),önemli yazarlara konu hakkında mail atılırsa etkisi olabilir, Sen,ben ve yüzlerce kişi aynı maili diyelimki günseli ocak özenoğluya veya özgürlükçü birkaç yazara atmış olsak, yazarlar bu mailleri dikkate alacaklardır diye düşünüyorum.

    Kamuoyu etkisi bakımından twitter,facebook tan daha önemli etkiye sahiptir,Bu bakımdan özellikle twitter üzerinden protesto toplamak ve yine toplanan bu protestoları medya yazarlarına referans yapmak da, konunun medyaya taşınmasına etkili olacaktır.

    Zaten konu medyaya taşındı mı, sadece yazarlar yazmaz,ekonomi/teknoloji sayfalarında da haber değeri taşır. Blogcu bu kadar olumsuz eleştiri ve haberi kaldıramaz, eğer hala kaldırıyorsa batsın gitsin o zaman... Saygılarla, Allah'a emanet ol...

    YanıtlaSil
  11. Evet sürekli düşüşteler inşallah o blogcu.com iflas eder inşallah.

    YanıtlaSil
  12. Üstad sürekli düşüşte blogcu.com benim blogum halen aktif yazı eklemiyorum fakat ziyaretçisi var bu ay sonuna doğru +18 resimler koyucam o zaman silerler : ) batsın vurdunduymazlar !!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet düşüş devam ediyor, en son güncellememizde 28. olduklarını yazmıştık, şu an 29'a düşmüş durumdalar.

      Bu arada bulduğunuz çözüm de ilginç olmuş :) TAbi bu blogcu'nun trafiğini düşürmek adına etkili bir yol ama emeklerimizin karşılığını alma konusunda mlsf yetersiz bir çözüm oluyor.

      Hala düşüşlerini izlemekteler, çok ilginç !

      Sil
  13. bakın güzel siteme ne oldu :(( http://facebookveoyunlari.blogcu.com

    (yorum duzenlenmiştir)

    YanıtlaSil
  14. 30. sıraya indiler arkadaşlar çok mutlu oldum

    YanıtlaSil
  15. Ben bloglarıma çok üzülüyorum! blogcu bizi hiçe saydı. Bende blogspot'a geçtim!

    YanıtlaSil
  16. Yeni güncellemeler nasil olmuş admin, her sayfada bir göz var, galiba ziyaret sayısı ve birde kalpli birşey var...ondan bişey anlamadım..o güncellemeyi de konuya ekle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni güncellemeler de malesef dört dörtlük değildir. Bu konulara da sorunlar kısmında ilaveler yaparak atıfta bulunduk. Kalpli sayaç ise sayfanın beğenilme olarak değerlendirilebilecek sayrılarını belirtiyor. Katkılarınız için teşekkür ederiz.

      Sil
  17. normal reklamlar yetmezmiş gibi birde sağdan solda kayıp gelen reklamlar koymuşlar... Admin sanırım bunların eski haline dönmek gibi bir niyetleri yok, blogcuların şikayetlerine hiç cevap bile vermiyorlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef haklısınız. Şu an reklamlar artık rahatsız edici boyutlara ulaşmış durumda.

      Diğer taraftan dediğiniz gibi kullanıcıları takmayan bir vurdumduymazlık da hakim. Maillere mesajlara geri dönüş şöyle dursun, resmi bloglarında dahi 3,5 aydır yeni mesaj yok. Bir önceki döneme baktığımızda ayda ortalama 2 bilgi paylaşımında bulunulan blog en önemli dönemde sessiz kalmayı tercih ediyor.

      Sil
  18. Blogcu yönetimi, kendi oturduğu dalı kesiyor...Blogları taşımak değil de hiç paylaşım yapmamak,Blogcu'yu durgunlaştırmak gibi bir yöntem izlenmeli diye düşünüyorum.Ama değer mi? Blogcu yönetiminin anlamadığı bir şey var: Kullanıcıları için artık ''vazgeçilmez'' değil.Bir blogcu,bloğunu rahatlıkla wordpresse ya da blogspota taşıyabiliyor mesela.

    YanıtlaSil
  19. Ne diyorum biliyormusunuz. Hani şu an yeni bir blogum sitesi açılarak blogcunun sadece eski şablon larını kullanarak devreye girse hem blogcuda ki hem de blogspot'a gidenler orada toplanır gibi geliyor. Benim imkanlarım olsa ben yapardım. Yoksa blogcudan artık umudumu kestim.

    YanıtlaSil
  20. http://tombraidernews.blogcu.com/ SİTEMİN DÜŞTÜĞÜ DURUMA BAKIN KAFAYI YİYCEM ! SİTEM MUHTEŞEMDİ KENDİM DOLU KATEGORİ EKLEMİŞTİM HARİKA BİR ŞABLON YAPMIŞTIM! REKLAM DENEN BİŞE YOKTU BLOGCUNUN İŞARETİ BİLE YOKTU ! LÜTFEN BİŞEYLER YAPIN BU SİTEYİ HER YERDE PAYLAŞIN YETKİLLİLERE MESAJ YOLLAYIN BEN İLETİŞİM BÖLÜMÜNDEN DOLU MESAJ YOLLADIM 3 SENEDİR SİTEMİN ÜZERİNDE UĞRAŞIYORUM ESKİ HALİNE GERİ GELSİN GENE YAZILARIMI EKLEYEM :'((

    YanıtlaSil
  21. Ya blogspot da şablon kodu var mı ona göre üye olcam ! blogcu muhteşem eski panelini bozarak bu kadar adamı kaybetti

    YanıtlaSil
  22. http://tombraidernews.blogcu.com/ Tomb Raider oyunu alanında paylaştığım onc aşeyden sonra paylaşımlarıma devam edecektim ama gördüm ki blogcu bütün her şeyi mahvetmiş ve bu iğrenç görüntü karşısında istatistiklerim düşmüş ben de yazı yazmayı bırakıyorum ZATEN YAZI YAZMAM İMKANSIZ RESİMLE YAZI AYNI ANDA EKLENEMİYO ! :'( BLOGSPOTTA ŞABLON KODU VAR MI LÜTFEN YARDIM EDİN

    YanıtlaSil
  23. Blogger blogcu'dan çok daha kaliteli.Ama benim üzüldüğüm şey blogcuya verdiğim emeklerim her birini özene bezene yazdığım yazılarım arkadaşlıklarım,Aldığım ve yazdığım yorumlar..Artık işişten geçti...

    YanıtlaSil
  24. SAnırım eski haline dönmeyecekler,Şİmdi reklamlardan artık siteye bakamiyoruz bile...

    YanıtlaSil
  25. blogspot varken neden blogcu kullanılır ki?

    http://gidilecekmekanlar.blogspot.com

    YanıtlaSil
  26. Blogcuya mail yoluyla ulaşıp, bu şekilde devam etmesi halinde içeriklerimizi sileceğimizi bildirelim ki ben öyle yapıyorum. içeriklerimi site indirme programı il bilgisayarıma yedekledim ve şuan yazılarımnın %90'ını sildim. gerekirse hepsini sileceğim.

    YanıtlaSil
  27. uzun bir aradan sonra güzel bir haber...

    YanıtlaSil
  28. blogspot varken neden blogcu kullanılır ki? diyen arkadaş,eskiden blogcunun havası başkaydı, eğleniyorduk.Birbirimize ödüller veriyor,yeni arkadaşlıklar kuruyor,grafiğimizi geliştiriyor, şablon,png pack,header,imza vb istekleri alıyorduk.Yeri geldiğinde kendimizi kötü hissettiğimizde,derdimizi blogcuda paylaşırdık,çoğu kişide bizimle iletişime geçer,moralimizi düzeltmeye çalışırdı.Blogcu ve blogspot her yönden farklı.Çoğu blogcu, blogspota geçiş yaptı,bunun sebebi blogspotta çok kolonlu şablonun yapılabilmesiydi.Peki soruyorum bizim o kadar emek harcadığımız bloglarımız ne olacak? o kadar emeği boşu boşuna mı harcadık biz? Bunu sadece eski blogcular bilir.Sadece bir yorum almak için blogcuda sabahlayanlar var, blogcuları düşünün,bütün yıllarını şablon yapmak,istekleri yapmak,png pack,png,gif,icon yapmaya harcadılar.Tabii bunu yaparken de çok eğlendiler,arkadaş edindiler.Blogspot varken blogcu neden kullanılır ki? diyen arkadaş ya senin hiç bir zaman blogcun olmadı, ya da açtın ve hemen pes ettin veya blogcu değişime girdiğinde açtın.Şimdi bu yorumu yazan arkadaş eğer bu yazdıklarımın tamamını okudun ve anladıysan sana soruyorum;Eski blogcu mu şuan ki blogspot mu? blogspot dersen o da senin aptallığın.Saygılar.

    YanıtlaSil
  29. ohooo şablon geldi bile nediyonuzz :DD XDD

    YanıtlaSil
  30. Blogcu'yu 2004 lerde cok faal olarak kullanuyordum bütün reklamlarına rağmen türk blog'u olduğu için aslında bunların ileride bu işleri başaramayacaklarını bildiğim halde blogcu'da devam etmiştim googleden bakabilirsin 'Akyazı Blogcu' 1000 yazının üzerinde blog ile günde binlerce hit sağlıyordum blogcu ya ama onlar bu kadar büyümelerine rağmen blogları denetleme korkusu yüzünden binlerce blogcuyu berişan etmekden cekinmediler geri geleceklerini biliyorum ama bizler blogcuya döneceğizmi o cok zor bence şimdi blogspot dan domainli sitem hdtvizler.com birgünde 50 binden fazla alıyor ve blogger hiçbir şeyden cekinmiyor ve sürekli kendini yeniliyor blogcu intihar etti şimdi nasıl kendine gelecek bence gelmeyecek blogger den daha iyi bir sistem yapmaları bence imkansız onlar gitsinler nereden iyi reklam alırım onu düşünsünler iyi para kazanırlar bu kafada blogger milyar dolarlık oldu onlar yerinde sayıyor neden büyük düşünemediler ve eziltiler bence ney uzun yazmışım sizlere başarılar dilerim kolay gelsin..

    YanıtlaSil